How To Get There Summit - 19 november 2015

Tijdens het gesprek dat ik met Jurgen Nieuwenhuijsen (Erasmus Centre of Entrepreneurship) voerde ten behoeve van mijn onderzoek vertelde Jurgen dat er in november een groot summit wordt georganiseerd in samenwerking met andere incubators en partijen uit het start-up ecosysteem. Ondanks dat de website nog niet live is, kun je hieronder meer informatie vinden over het How To Get There Summit, dat georganiseerd wordt op 19 november 2015. 


Mijn brief aan Neelie

Een aantal jaren terug kocht ik de biografie van Neelie Kroes. Ik las over haar optreden in Den Haag, haar privé leven en ook over een stukje van haar buitenlandse carrière. Toen zij eind vorig jaar aankondigde een speciale plaats in te nemen binnen het Nederlandse start-up ecosysteem was ik verrast en enigszins beduusd. De Neelie die ik al een lange tijd volg ging zich bezig houden met start-ups, een wereld waar ik in dat zelfde jaar mee bekend werd. Hoe kan het ook anders, dan dat ik graag de interpretatie van de resultaten van mijn onderzoek graag aan haar wil voorleggen, middels een brief.

The rise of the challenge-driven accelerator

KPMG Innovative Startups heeft een duidelijke missie: bridging the gap between corporates en start-ups. Hiermee positioneren zijn zich als dienstverlener op een unieke manier in het ecosysteem in Nederland. Tijdens het interview met Daniël Horn, co-founder van KPMG Innovative Startups, attendeerde hij mij op een nieuw soort accelerator in London; het bakery model. Ik heb Daniël, met zijn team, uitgenodigd om daar een blog over te schrijven.

Nieuw accelerator programma: Media

Op 18 juni, tijdens het Mediapark Jaarcongres, werd bekend gemaakt dat het Media park een plek gaat creëren voor start-ups. Samen met Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en de NPO gaat het Mediapark start-ups uitdagen om te pitchen voor huisvesting. Het Mediapark accelerator programma, dat momenteel uitgewerkt wordt onder leiding van iMMovator, faciliteert start-ups en fastgrowers niet alleen in ruimte, maar ook in coaching, in het bieden van een podium en in toegang tot kapitaal. Wat maakt dit nieuwe accelerator programma zo bijzonder? Ik ging hierover in gesprek met George Freriks, programmamanager van iMMovator.

FuelUp versus Incubators

In een eerdere ontmoeting met de founders van FuelUp viel het mij op dat zij gedeeltelijk een taak overnemen die veel incubators uitvoeren; zij zorgen voor de matchmaking tussen corporates en start-ups. Ik vroeg hen om een blog te schrijven over hun visie op zichzelf versus incubators.