How To Get There Summit - 19 november 2015

Tijdens het gesprek dat ik met Jurgen Nieuwenhuijsen (Erasmus Centre of Entrepreneurship) voerde ten behoeve van mijn onderzoek vertelde Jurgen dat er in november een groot summit wordt georganiseerd in samenwerking met andere incubators en partijen uit het start-up ecosysteem. Ondanks dat de website nog niet live is, kun je hieronder meer informatie vinden over het How To Get There Summit, dat georganiseerd wordt op 19 november 2015. 

 

Tijdens het interview vertel je over een summit dat jullie samen met andere partijen onder de vlag van StartupDelta organiseren in november. Kun je daar iets meer over vertellen?

Samen met organisaties uit de regionale innovatie hubs in Nederland organiseren we de How To Get There Summit op 19 November 2015 in Rotterdam. We brengen hier de innovatie managers, business developers en strategische mensen van corporates op één event samen met de top start-ups uit de Nederlandse start-up ecosystemen. Breakout sessies voor zowel corporates als start-ups worden ingevuld met expertise uit de Nederlandse innovatie hubs. De summit wordt plenair afgesloten met een topspreker en een statement van de CEO’s van de toonaangevende Nederlandse corporates.

Op de dag van de summit vindt tevens het Get in the Ring programme en competitie plaats. Hierdoor zullen er ruim 200 start-ups aanwezig zijn die meedoen aan workshops, investor meetups en speeddating met corporate innovation managers. Uit alle aanmeldingen wordt een top 100 start-ups geselecteerd die mee kunnen doen aan de Get in the Ring competitie. Aansluitend op het plenaire programma van de summit vindt de Nederlandse finale van Get in the Ring plaats met de top 6 start-ups van de competitie.

Wat is jullie beoogde doel?

Start-ups, innovations hubs en corporates samenbrengen op één event met als doel:

 • Kennis en ervaringen delen m.b.t. innoveren
 • Corporates connecten met Start-ups en de Innovation hubs in NL
 • Best practices delen m.b.t. samenwerking tussen corporates en start-ups
 • Etaleren wat de Innovation hubs in NL aan corporates te bieden hebben 

Outcome:

 • 250-500 connecties tijdens de summit tussen de deelnemers
 • 50 experimenten worden op of naar aanleiding van de summit gestart  

Hoe:

 • Parallelle breakout sessie op de thema’s: Strategy, Culture, Learn from start-ups en Connect
 • Podium geven aan koplopers
 • Plenair programma met topsprekers
 • CEO’s van corporates samenbrengen in een besloten meetup in navolging van het Delft Manifest om actielijn te bespreken
 • Uitreiking van Entrepreneurial Firm and instituut Award  

Waarom is een event als deze nodig in Nederland volgens jullie?

Bedrijven kunnen niet langer naar elkaar kijken voor de lange termijn strategie. Verandering komt steeds vaker uit onverwachte hoek. Om proactief hiermee om te kunnen gaan moeten bedrijven in staat zijn om snel te innoveren, met een adaptieve strategie. Samenwerken met start-ups zorgt voor meer wendbaarheid, market kennis en snelheid. De kennis die er reeds is in de Nederlandse innovatie hubs kan gebruikt worden om sneller te innoveren.

Is er al een mogelijkheid om je aan te melden of hebben jullie nog partners nodig in de voorbereidingen?

Innovators, intrapreneurs en business developers van corporates kunnen zich aanmelden voor de summit middels een kaartje voor €399,-. Organisaties kunnen ook een pakket afnemen met een bundeling van tickets voor hun medewerkers en relaties. Dit is inclusief een speed-dating meetup op het event met een selectie van 3-5 start-ups. Voor elk ticket dat door een corporate wordt afgenomen, wordt een ticket aan een start-up ‘gesponsord’. Hierdoor maken we het samen met de corporates haalbaar voor een groot aantal start-ups om op het event aanwezig te kunnen zijn. Organisaties die interesse hebben in dit pakket kunnen contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie en tickets kijk op www.howtogetthere.nl.  

Start-ups die aanwezig willen zijn op de summit en geïnteresseerd zijn om mee te doen aan het Get in the Ring programma en/of de competitie kunnen kijken op http://getinthering.co/events/the-Netherlands2015/